Retour

Group Financial Controller

Date de publication : 11/06/2024

Requisition ID : 29916


Ben jij die cijfermatig sterke professional die toe is aan zijn of haar volgende carrièrestap? Ben jij altijd op zoek naar verbeteringen om te zorgen voor optimaal geautomatiseerde financiële rapportages? Wil je graag werken binnen een dynamische omgeving in de energiemarkt die continu in beweging is? Lees dan snel verder!

 

Wat ga je doen als Group Financial Controller?

Je komt in een team van ongeveer 10 collega’s. Jij wordt voor dit team de overkoepelende controller die samenwerkt met collega’s in de hele organisatie van ENGIE. Je bent sparringpartner voor het team en management en eerste aanspreekpunt voor controlling en reporting vragen vanuit de ENGIE Groep. Daarnaast ben jij nauw betrokken bij de implementatie van de CSRD-verplichtingen en nieuwe data-oplossingen. Binnen het team heerst een open en informele cultuur en wordt er veel samengewerkt. Je rapporteert in deze functie aan de Manager Finance. Verder ga je:

 

  • De financiële resultaten, budgetten en forecasts van de verschillende Global Business Units en andere ondernemingsgegevens consolideren conform vastgestelde procedures en templates. Het wordt jouw uitdaging om de financiële en niet-financiële gegevens op een consistente en accurate wijze te rapporteren.
  • Je collega Financial Controllers adviseren tijdens de maandelijkse closings, waarbij je tevens de coördinatie op je neemt. Dit omvat onder andere de vertaling van de groepsvereisten voor de rapportagecyclus en de forecast- en budgetprocessen. Je hebt veelvuldige afstemming met de Business Controllers voor de juiste vertaling van de maandelijkse resultaten en de forecasts naar de Business;
  • Ook ga je continu op zoek naar verbetermogelijkheden, zoals het verbeteren en automatiseren van processen en financiële rapportages met onder andere Power BI.
  • Je zorgt ervoor dat de geconsolideerde gegevens gerapporteerd worden aan de directie en de ENGIE groep.
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de (grote) jaarrekening(en), aanverwante accountantscontroles en Transfer Pricing documentatie binnen de ENGIE Energie Nederland Holding BV groep.
  • Je bent altijd op zoek naar verbetermogelijkheden, en initieert deze zelf.

Binnen ENGIE vinden we een goede werk-privébalans belangrijk. We geven hier vorm aan door een combinatie van interactie met je team en andere collega’s in de kantoortuinen, met hun open karakter, en daarnaast goede thuiswerkvoorzieningen. Het team heeft een open en no-nonsense cultuur. Samen met je collega’s zet je je schouders eronder om het werk gedaan te krijgen voor onze (interne) klanten.

 

“Wij zoeken bij voorkeur een dame voor deze functie om zo de diversiteit van ons team te verhogen” Tim Krens, Manager Finance binnen ENGIE

 

Dit breng je mee als Group Financial Controller:

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde Hbo/Wo-opleiding in de richting van bedrijfseconomie, accountancy of controlling.
  • Je bent toe aan de volgende stap binnen een Finance afdeling en hebt bij voorkeur ervaring binnen een internationale organisatie of de ambitie om je hierin te ontwikkelen.
  • Je hebt al kennis op het gebied van IFRS, accounting en consolidaties.
  • Je houdt daarnaast altijd het overzicht en bent in staat dwarsverbanden te leggen tussen de verschillende bedrijfsonderdelen (Global Business Units) en onze statutaire structuur.
  • Je bent proactief, accuraat, analytisch, constructief en assertief en kunt goed omgaan met deadlines. Bovendien ben je altijd op zoek naar verbetermogelijkheden.
  • Je communiceert gemakkelijk in het Nederlands en Engels.

 

Wat bieden wij je als Group Financial Controller?

Wij kunnen enkel bouwen aan Co2-neutrale oplossingen van morgen, door collega’s duurzaam ons te binden. Daarom besteden we dan ook veel aandacht aan de bedrijfscultuur en (door)groeimogelijkheden o.a. door het aanbieden van een persoonlijk ontwikkelbudget. Maar ook vitaliteitsdagen en Bedrijfsfitness. Daarnaast krijg je ook nog:

 

  • Een salaris (schaal A12/A13) tussen de €4.000,- en €6.500,- (met doorgroeimogelijkheden). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring op basis van een fulltime dienstverband;
  • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en 3 ½ vitaliteitsdagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
  • Vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 4,5%;
  • Werkgevers bijdrage Benefit Budget van 1,8% van het bruto maandsalaris;
  • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
  • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar, welke je drie jaar mag opsparen tot maximaal € 1.500,-.

En die goede werk-privé balans? De mogelijkheid om hybride te werken, draagt daar met een laptop, telefoon en uitrusting voor een ergonomische ingerichte thuiswerkplek natuurlijk aan bij.

 

In deze functie word je mogelijk blootgesteld aan ethische risico’s. Om vooraf op de hoogte te zijn welke risico’s mogelijk spelen of kunnen gaan spelen, kan screening onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook een referentiecheck en een assessment kan onderdeel van de procedure vormen.

 

Interesse?

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je toch nog vragen voordat je de knoop doorhakt? Neem dan gerust contact op met Jos Boomsma, Senior Corporate Recruiter, via 06-12696240 of met Tim Krens, Manager Finance, via 06-29370565. Een appje sturen kan natuurlijk ook.

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

 

ID de l'offre d'emploi
29916
Organisation
Langue sur SAP SF
en_US
Domaine d'activité
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization