Back

Teamleider Marketing

Posting date : 18/07/2024

Requisition ID : 32277


Bij ENGIE willen wij onze klanten ondersteunen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Als Teamleider Marketing draag jij bij aan het duurzaam en efficiënt communiceren van deze boodschap naar onze (toekomstige) klanten. Wil jij met ons samenwerken om onze producten binnen de energietransitie op een creatieve manier in de B2B-markt te positioneren? Lees dan snel verder.

 

Wat ga je doen als Teamleider Marketing?

De energiemarkt is volop in beweging, en ENGIE wil versneld overschakelen op duurzame energie. Daarom ontwikkelen we producten en diensten die duurzaam, flexibel en transparant zijn. Als teamleider marketing ontwikkel en realiseer jij de klant- en marketingcommunicatie binnen B2B. Ons merk en de positionering zijn bij jou in de juiste handen. Naast interne en externe communicatie, houd jij je bezig met campagnes en online content in de breedste zin. Je ondersteunt activiteiten waarbij de klant centraal staat en ook verbetert ook de klantreis. Denk aan klantwerving, klantbehoud, marktintroducties en evenementen. Daarnaast werken we veel samen met energieadviseurs die ons meehelpen met klantenwerving.

 

Wat ga je verder doen:

  • Geef je leiding aan een enthousiaste groep van drie collega’s met elk hun eigen expertise op het gebied van product- en contentmarketing, creatie, online channel management en meer. Bovendien zorg je ervoor dat jouw team excelleert.
  • Je zorgt ervoor dat onze marketing aansluit bij onze B2B-klanten. Dit doe je samen met jouw team, accountmanager en andere specialisten binnen ENGIE.
  • Je denkt na over innovatieve marketingmethoden en maak je gebruik van AI. Je hebt de vrijheid om te experimenteren.
  • Ben je de gesprekspartner namens jouw team met de andere onderdelen binnen Marketing: Business Intelligence, Digitalisatie & Salesforce en Additionele Producten & Diensten. Daarnaast heb je veel contact met de andere afdelingen van B2B, met name accountmanagement, partnermanagement en operations.
  • Je werkt nauw samen met onze leveranciers op het gebied van marketing.

 

Waar kom je te werken?

Als energieleverancier werkt ENGIE hard aan de overgang naar duurzame energie. We verduurzamen onze klantportefeuilles en flexibele energiecentrales, en we zijn bezig met grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. We helpen onze zakelijke en particuliere klanten bij het vinden van het meest geschikte energiecontract en het beheersen van hun energiekosten met energie- en duurzaamheidsoplossingen.

 

Als teamleider marketing B2B maak je deel uit van het Marketingteam in Zwolle. Dit team bestaat uit meerdere marketingcollega’s. Samen met nog drie andere marketeers ben je verantwoordelijk voor content- en productmarketing en online channelmanagement. Dit doe je in nauwe samenwerking met verschillende stakeholders, zowel intern als extern. Dankzij het kleinschalige karakter van ENGIE in Nederland zijn de lijnen kort en heb je de middelen en naamsbekendheid van een grote internationale organisatie.

 

Wat breng jij mee?

Je vindt het leuk om bezig te zijn met marketing en om een team aan te sturen. Jij bent iemand die een team kan laten excelleren en kan je zoekt de samenwerking op met andere teams en/of afdelingen binnen ENGIE.

 

Ook beschik je over:

  • Je hebt Hbo-werk- en denkniveau met daarbij minimaal een afgeronde Hbo-diploma in een relevante Marketing-richting of een andere relevante opleiding;
  • Je hebt ruime werkervaring op het gebied van marketing en ook in de aansturing van collega’s. Iedere branché is welkom zolang het om B2B ervaring gaat;
  • Je hebt kennis van minimaal één van de volgende specialismes namelijk product marketing, content marketing, creatie of online channelmanagement. Kennis van AI is een dikke pré;
  • Je hebt relevante ervaring in het leiddinggeven aan een team en kan omgaan met de belangen van meerdere personen en daar ook mee kan communiceren.

 

Wat beiden wij jou?

Het bouwen aan CO2 neutrale oplossingen van morgen kunnen we enkel met de beste collega’s, die goed in hun vel zitten. Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken met een laptop, telefoon en ergonomische werkplek van de zaak. Daarnaast bieden wij jou:

  • Een aantrekkelijk salaris (schaal A12) tussen de €4.073,- en €6.982,- per maand (o.b.v. een fulltime dienstverband). Definitieve inschaling vindt plaats aan de hand van de meegebrachte kennis en ervaring;
  • Een contract voor een 32-40 uur per week;
  • 8% vakantietoeslag en 4,5% eindejaarsuitkering
  • 25 vakantiedagen dagen, 13 adv dagen en 3 ½ vitaliteitsdagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
  • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
  • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
  • Werkgeversbijdrage Benefit Budget van 1,8% van het bruto maandsalaris;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
  • ENGIE streeft naar CO₂ vrije wereld in 2045 en daarom bieden wij een duurzaam mobiliteitsbeleid. Een leasefietsregeling, private-leaseregeling, woon-werkleaseregeling en gratis met het OV zijn daar allemaal onderdeel van.

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang. De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

Heb je vragen?

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met annette.vreugdenhil@engie.com. En mocht je vragen hebben over de vacature dan kun je contact opnemen met Ian van de Schenk, Manager Marketing, via ian.vander.schenk@engie.com. I.v.m. met de zomervakantie komen wij pas na 12 augustus a.s. terug op jouw sollicitatie en/of vragen.

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Job Requisition ID on SAP SF
32277
Organization
Language on SAP SF
nl_NL
Country
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization