Back

Technisch Marketing Specialist

Posting date : 16/07/2024

Requisition ID : 31917


Bij ENGIE willen wij onze klanten ondersteunen op weg naar een CO2 -vrije wereld in 2045. Als Technisch Marketing Specialist werk jij mee aan het duurzaam en efficiënt communiceren van deze boodschap naar onze (toekomstige) klanten. Wil jij met ons meewerken aan de energietransitie op het gebied van marketing en IT, in een dynamische energiemarkt? Lees dan snel verder.

 

Wat ga je doen als Technisch Marketing Specialist

Je maakt deel uit van een team binnen de Sales & Marketing afdeling. Jouw verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat alle communicatie naar (potentiële) klanten op de juiste manier verloopt. Dit omvat niet alleen contracten en facturen, maar ook andere communicatie die gerelateerd is aan deze contracten. Daarnaast verzorgt het team ook de technische inrichting van alle marketingcommunicatie via verschillende kanalen, zoals uitgebreide customer journeys, nieuwsbrieven, commerciële mailings, push-berichten, sms’jes of een combinatie daarvan. Wat ga je verder doen:

 

  • Doelgroepen creëren op basis van de wensen van stakeholders binnen de Marketing & Sales afdeling;
  • Je gebruikt SQL queries en analyseert data uit systemen om dit te bereiken;
  • Je configureert communicatie op basis van aangeleverde content en verzorg de technische inrichting hiervan;
  • Je zorgt ervoor dat de communicatie wordt verzonden naar alle doelgroepen;
  • In overleg met collega’s werk je aan het verbeteren van deze communicatie, bijvoorbeeld door A/B-tests;
  • Je voert technische werkzaamheden uit door gebruik te maken van SQL en AMP script en eventueel andere programmeertalen;
  • Je configureert en beheert communicatiestromen met behulp van Salesforce Marketing Cloud (voor e-mail, pushmeldingen en sms) en Inspire Evolve (voor brieven).

 

Waar kom je te werken?

Als energieleverancier werkt ENGIE hard aan de overgang naar een CO2 -vrije economie. We verduurzamen onze klantportefeuilles en flexibele energiecentrales, en werken aan grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. We helpen onze zakelijke en particuliere klanten aan het best passende energiecontract en het managen van de energiekosten met energie- en duurzaamheidsoplossingen.

 

Retail richt zich voornamelijk op het verkopen en leveren van groene stroom en gas aan ongeveer 300.000 consumenten en klein-zakelijke klanten. Retail helpt klanten om de volgende stap te zetten in verduurzamen door hen inzicht en persoonlijk, relevant advies te bieden in de hele Customer Journey. We zetten de klant centraal en bieden hem/haar een passende oplossing. Gevraagd en ongevraagd. We hanteren drie focusgebieden: Groene stroom & gas, Inzicht & advies en Duurzame oplossingen. Onze ambitie is om koploper te zijn in duurzame verandering. We willen en kunnen samen het verschil maken om onze missie te realiseren: de wereld beter doorgeven aan volgende generaties.

 

Wat breng jij mee?

Je vindt het leuk om complexe uitdagingen op een technische manier op te lossen. Je bent een secure werker en je kijkt met een kritische blik naar de juistheid van de werkzaamheden van jezelf en jouw collega’s. Je bent niet bang om vragen te stellen, je kan goed samenwerken en communiceren met jouw teamgenoten. Daarnaast ben je een goede gesprekspartner voor communicatieadviseurs en marketeers. Ook beschik je over:

  • Je bent bedreven in het werken met programmeertalen en IT-software en vindt het leuk om deze kennis toe te passen op communicatie en marketing;
  • Je hebt Hbo-werk- en denkniveau met daarbij minimaal een afgeronde Hbo-diploma in een relevante IT-richting of een andere relevante opleiding;
  • Je hebt (basis)kennis van SQL, AMP script, HTML, Javascript en/of bent ervan overtuigd deze kennis snel op te kunnen doen via zelfleren (Voorkennis is een pré);
  • Ervaring met werken met Salesforce Marketing Cloud en/of Inspire Evolve of soortgelijke software is een pré.

 

Wat bieden wij jou?

Het bouwen aan CO2 neutrale oplossingen van morgen kunnen we enkel met de beste collega’s, die goed in hun vel zitten. Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken met een laptop, telefoon en ergonomische werkplek van de zaak. Daarnaast bieden wij jou:

 

  • Een aantrekkelijk salaris (schaal FUCO C) tussen de €3.926,- en €6.774,- per maand (o.b.v. een fulltime dienstverband). Definitieve inschaling vindt plaats aan de hand van de meegebrachte kennis en ervaring;
  • Een contract voor een 32-40 uur per week;
  • 8% vakantietoeslag en bonussen op basis van prestaties;
  • 30 vakantiedagen dagen en 0,5 vitaliteitsdagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
  • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
  • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
  • ENGIE streeft naar CO₂ vrije wereld in 2045 en daarom bieden wij een duurzaam mobiliteitsbeleid. Een leasefietsregeling, private-leaseregeling en gratis met het OV zijn daar allemaal onderdeel van.

Ben je enthousiast? Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken. Wacht niet te lang. De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

 

Heb je vragen?

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met annette.vreugdenhil@engie.com. En mocht je vragen hebben over de vacature dan kun je contact opnemen met Carolijn Hommes, Head of Marketing & Sales, via carolijn.hommes@engie.com. Vanwege de zomervakantie kan feedback wat langer wachten. Na 12 augustus komen wij terug op jouw sollicitatie.

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Job Requisition ID on SAP SF
31917
Language on SAP SF
nl_NL
Country
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization