Back

Financial Business Partner Retail

Posting date : 13/08/2024

Requisition ID : 30394


Bij ENGIE ontwikkelen we de duurzame energie van morgen. In een wereld die snel verandert en waar innovatie en verduurzaming aan de orde van de dag zijn. Dat vraagt om inzicht in kansen en risico’s. Dat inzicht, daar zorg jij voor, zodat we samen blijven ontwikkelen binnen de energietransitie.

 

Wat ga je doen als Financial Business Partner Retail? 

De energiemarkt is volop in beweging en ENGIE wil versneld overschakelen op duurzame energie. De energietransitie zorgt ervoor dat energieproductie, -verbruik en -prijzen steeds volatieler worden. De uitdaging van ENGIE Retail is om duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar energie te blijven leveren aan consument en MKB. Jij vervult als Business Partner een cruciale rol om de balans te vinden tussen resultaat en risico in de competitieve Nederlandse Retail markt.  

 

Jij bent onderdeel van het Management Team Retail, waar jij de rol van Financial Business Partner vervult. Je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor het Management Team voor alle financiële zaken. Je zorgt daarnaast voor betrouwbare financiële informatie en inzichten, zodat de juiste business beslissingen worden genomen. 

 

Jij houdt je voor je afdeling bezig met:

 

  • Analyseren en rapporteren van de financiële resultaten en prestaties; in het bijzonder de resultaten uit inkoop/energiemanagement. Afwijkingen in consumptie (volume) en de timing daarvan (profiel, onbalans) kunnen namelijk doorslaggevende impact hebben op het resultaat van Retail; 
  • Actief deelnemen aan de Retail Management Team meetings en adviseren van het management bij het nemen van (financiële) beslissingen;
  • Aansturen en vormgeven van financiële prognoses, budgetten en bedrijfsplannen voor de afdeling;
  • Ondersteunen bij het opstellen en evalueren van contracten, commerciële voorstellen en (IT) business cases;
  • Optimaliseren van financiële systemen en bedrijfsprocessen binnen Finance en Retail, voor optimale stuurinformatie;
  • Afstemmen en kennis delen met collega controllers in andere landen. 

 

Wie is ENGIE en waar kom je te werken?

Als energieleverancier werkt ENGIE hard aan de overgang naar een CO2-neutrale economie. We verduurzamen onze klantportefeuilles en flexibele energiecentrales, en werken aan grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. We helpen onze zakelijke en particuliere klanten aan het best passende energiecontract en het managen van de energiekosten met energie- en duurzaamheidsoplossingen. 

 

Als Financial Business Partner Retail werk je (hybride) in Zwolle als onderdeel van het team Finance, voor het Nederlandse deel van ENGIE OneRetail, de internationale Retail organisatie van ENGIE. Dit onderdeel van ENGIE is actief in 6 landen en richt zich op het verkopen van energie aan consumenten en kleinzakelijke klanten. De veelzijdigheid van jouw rol zorgt ervoor dat je contact hebt met verschillende collega’s uit diverse organisatieonderdelen. Je stemt regelmatig af met collega’s binnen Finance Nederland, Energy Management Sales (die inkoop/energiemanagement verzorgt voor Retail), OneRetail en ENGIE Groep. Je rapporteert aan de Country CFO NL. ENGIE kenmerkt zich in Nederland door een kleinschalig karakter met korte lijnen en een informele cultuur. Je wordt ondersteund door een financial controller die jou voorziet van de relevante rapportages en de nodige kennis van processen en systemen.

 

Wat neem jij mee?

Als Financial Business Partner Retail ben je in staat de kansen en risico’s in een volatiele energiemarkt te (leren) begrijpen. Naast jouw inhoudelijke kennis en ervaring vinden wij het belangrijk dat jij een ondernemende instelling hebt, creatief kunt denken als financieel strateeg, overtuigingskracht hebt en dat je denkt in kansen. Daarnaast heb je:

 

  • Wo-werk- en denkniveau. Met daarbij een afgeronde hbo-/wo-opleiding met een financiële richting;
  • Je hebt werkervaring in Finance en bij voorkeur affiniteit met data en (financiële) systemen;
  • Een goede beheersing van Nederlands en Engels (in woord en geschrift).

 

Wat bieden wij jou als Financial Business Partner Retail

Een organisatie met veel aandacht voor de bedrijfscultuur en (door)groeimogelijkheden voor onze medewerkers. Daarnaast krijg je ook nog:

 

  • Een aantrekkelijk salaris. Deze functie is ingeschaald in Fuco F. Hier hoort een salaris bij van minimaal 5.800 tot 8.300 per maand (met doorgroeimogelijkheden) bij een contract voor 40 uur per week. Definitieve inschaling vindt plaats aan de hand van meegebrachte kennis en ervaring;
  • 30 vakantiedagen (o.b.v. een fulltime dienstverband);
  • 8% vakantietoeslag;
  • Een variabele bonus max 19,5%, afhankelijk van kennis en ervaring; 
  • Een pensioenregeling bij het ABP waarvan wij 70% van de kosten op ons nemen;
  • Korting op je energiecontract met 100% groene stroom van ENGIE;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 500,- per jaar;
  • Goede reiskostenvergoeding, per 1 juli 2024 heeft ENGIE een duurzaam mobiliteitsbeleid waarmee we duurzaam reizen stimuleren.

 

En die goede werk-privé balans? De mogelijkheid om hybride te werken, draagt daar met een laptop, telefoon en uitrusting voor een ergonomische ingerichte thuiswerkplek natuurlijk aan bij. 

 

“Wij willen voor een goede balans graag enkele dames aan ons team toevoegen. Wil jij aan de slag in een fijn team waar een goede sfeer hangt, waar we een goede werk en privé balans respecteren en samen bijdragen aan een thema dat relevanter is dan ooit tevoren, de energietransitie? Reageer dan op deze vacature! Lijkt het je wel wat, maar twijfel je of je profiel past? Laten we in gesprek gaan!” (Paul van Hemmen, CFO van ENGIE)

 

Ben je enthousiast? 

Solliciteer dan meteen door op de button hieronder te klikken.  En mocht je vragen hebben, stel ze gerust aan Paul van Hemmen, Country CFO NL via paul.van.hemmen@engie.com of aan Jos Boomsma, Senior Corporate Recruiter via jos.boomsma@engie.com.

 

In deze functie word je mogelijk blootgesteld aan ethische risico’s. Om vooraf op de hoogte te zijn welke risico’s mogelijk spelen of kunnen gaan spelen kan screening onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.  

 

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! 

 

 

Job Requisition ID on SAP SF
30394
Organization
Language on SAP SF
nl_NL
Country
Job Contract
Job City
Job Posting Date
job_division_level_one
job_mapped_organization